19 listopada 2021

Z nieukrywaną radością informujemy, że Pani Iwona Jabłecka zdecydowała się reprezentować naszą Organizację wobec pracodawcy. Niestety już ponosi konsekwencje swojej decyzji, przez lata pracowała w sekretariacie, Dyrektor po otrzymaniu powyższej informacji skierował ją do pracy w Biurze Obsługi Klienta. Chyba niektórzy nie pamiętają, że żyjemy w kraju w którym obowiązuje art. 58 Konstytucji mówiący o wolności w zrzeszania się.

Przypominamy, że inny nasz członek, Pan Krzysztof Piechna, reprezentujący Organizację wobec Dyrektora WORD Ciechanów, został dyscyplinarnie zwolniony z pracy (sąd pracy orzekł w tej sprawie przywrócenie do pracy i wypłacenie odszkodowania). Zrobimy wszystko żeby sytuacja ze zwolnieniem się nie powtórzyła w odniesieniu do Pani Iwony Jabłeckiej. Jesteśmy bardziej doświadczeni, lepiej zorganizowani oraz bogatsi o wiedzę (informacje dotyczące postępowania Dyrekcji względem Pana Krzysztofa Piechna). Jeśli będzie trzeba przyjedziemy pod WORD w Ciechanowie bronić naszego członka. Może jednak nie będzie trzeba tego robić bo o wszystkim będziemy informować przełożonych Pana Dyrektora (Pana Marszałka, Zarząd Województwa) oraz Sejmik Województwa Mazowieckiego.

Mamy nowego członka reprezentującego Organizację