13 lipca 2023

Po uzyskaniu informacji do pracowników oraz dowodów nieprzestrzegania przepisów BHP w WORD Rzeszów uznaliśmy za konieczne napisać do Okręgowego Inspektoratu Pracy w Rzeszowie. To co się dzieje w tym zakładzie mrozi krew w żyłach. Proszę spojrzeć na zdjęcie. Ile tam jest metrów, ta Pani pracuje bez zabezpieczenia, bez kasku. Szok i niedowierzanie. W państwowej instytucji takie rzeczy. Czy ktoś poniesie konsekwencje? Mamy  więcej zdjęć, zostały przekazane inspekcji pracy. Z informacji uzyskanych od pracowników wynika, że to nie była jednorazowa sytuacja. Patologia. Oprócz poinformowania odpowiednich instytucji idziemy również do 4 władzy. Ona bywa najskuteczniejsza w kwestii  egzekwowania prawa. Najbardziej przerażające jest to, że media są tak podzielone jak społeczeństwo i nie wszędzie jesteśmy w stanie przebić się z przekazem, bo jest blokowany. Na całe szczęście jednak mamy jeszcze wybór, nie jesteśmy skazani na porażkę.

Skarga do PIP